Petek, 20. oktober

PRELIMINARNI PROGRAM

Future stage

Dvorana Evropa

Deep dive stage

Dvorana Emerald

08:00-12:00

Registracija

09:00-09:15

Uvod

Maja Tratnik

Voditeljica dnevnega programa

09:00-09:05

Uvod

Gregor Murn

Voditelj dnevnega programa

 

09:05-09:35

Kickstarter & Namizne igre: Je Kickstarter še vedno start-up platforma, ali je postal trgovina za prednaročila?

Gal Krajnčič

Vodja marketinga in odnosov z javnostmi pri studiu Bona Fide Games

Nika Mlinarič Hribar

Soustanoviteljica SnowBoardGames

Žiga Gantar

Ustanovitelj, direktor in razvijalec iger podjetja Freecompany

Kickstarter je vsem dobro poznana platforma za množično financiranje, njen glavni namen pa je pomoč pri financiranju start up produktov. Ali pač? Obstaja ena industrija, ki je s Kickstarterjem postala popolni par in spremenila način, kako zdaj dojemamo to platformo. »Renesansa družabnih iger« je izraz, ki se zadnje čase pojavlja v industriji namiznih iger in eden glavnih razlogov za njegovo množično popularizacijo je Kickstarter sam. Predstavljajte si kraljestvo, kjer velikani sobivajo z novinci. Večmilijonske korporacije zdaj delijo oder z Indie ustvarjalci, zahvaljujoč Kickstarterju. Industrija namiznih iger je doživela drastičen premik, ki je preprost hobi namiznih iger presegel v kulturno renesanso in velika večina današnjih iger najprej pristane na Kickstarterju, preden pridejo na police trgovin. Raziščite kulturo Kickstarterja in industrije namiznih iger skupaj s 3 predstavniki slovenskih Table Top podjetij, ki so uspela na Kickstarterju.

Pokaži večPokaži manj

09:15-09:35

Dosežki in napake umetne inteligence v neposredni komunikaciji: Učenje iz lastnih napak

Andrej Bergant

Vodja raziskav in razvoja, FrodX

Odkrijte dinamično pokrajino neposrednega trženja, prodaje in podpore strankam skozi objektiv umetne inteligence. Andrej Bergant, vodja oddelka za raziskave in razvoj pri podjetju FrodX, vas popelje skozi resnične primere, ki ponazarjajo možnosti in pasti uporabe umetne inteligence pri interakciji s strankami. Raziskujemo prehod na način komunikacije, podoben podpori strankam, in se sprašujemo, ali je neomajna zavezanost osebnemu pristopu vedno koristna. Predavanje spodbuja kritično razmišljanje o iskanju pravega ravnovesja v komunikaciji s strankami, ki jo poganja umetna inteligenca, in sicer na področju trženja, prodaje ali podpore strankam.

Pokaži večPokaži manj
 

09:40-10:00

Kako bo generacija Z oblikovala Ecommerce

Katia Nazarova

Vodja poslovnih partnerstev za regijo Baltika in Balkana, TikTok

Sebastian Szmigielski

Vodja Export Ecomm za Balkan in Poljsko, Tiktok

Generacija Z zdaj predstavlja 25 % prebivalstva, v naslednjih petih letih pa bo predstavljala 27 % delovne sile. Kako bo to vplivalo na Ecommerce in kaj morajo podjetja storiti zdaj. Generacija Z ni le prihodnost, ampak je tukaj in zdaj. To je generacija, ki na novo piše pravila Ecommercea in razkrili bomo, kako to počne.

Pokaži večPokaži manj

09:40-10:10

Spregledani paradoksi izkušnje strank (CXa) in njena orkestracija s pomočjo AI

Mag. Aleksandra Brank

Svetovalka za celostno izkušnjo strank in strateški marketing, CX Institute/Abena d.o.o.

Mapiranje izkustvene poti strank, v kombinaciji z umetno inteligenco (AI), revolucionira pristop podjetij k izkušnji le-teh. Umetna inteligenca omogoča podjetjem, da prepoznajo zapletene vzorce, boleče točke in priložnosti za izboljšave. Z uporabo te tehnologije lahko podjetja zagotavljajo visoko personalizirane interakcije, optimizirajo procese in aktivno naslavljajo potrebe strank, kar prispeva k utrditvi odnosov s strankami in zvestobo. Vključitev spregledanih (in občasno pozabljenih) paradoksov izkušenj strank (Customer Experience (CX)) skupaj v mapiranje izkustvene poti strank in umetna inteligenca tako sinergijsko ustvarjajo močno kombinacijo za optimizacijo izjemnih izkušenj strank.

Pokaži večPokaži manj

10:05-10:50

A1 BIG TALK z Blažem Ferencem

Blaž Ferenc

Direktor korporativnih komunikacij in trajnosti A1 Slovenija in A1 Srbija

Jure Tepina

Moderator

Ne spreglejte pogovora z Blažem Ferencem, direktorjem korporativnih komunikacij in trajnosti v A1 Slovenija in A1 Srbija, ki ima bogate izkušnje s področij vodenja komunikacijskih ekip, komunikacijskega svetovanja in strateškega komuniciranja na številnih področjih. Prepričan je, da je trajnostno poslovanje posel prihodnosti in da lahko komunikacija močno prispeva k izboljšanju delovanja podjetja. Jure Tepina, odgovorni urednik spletnega portala 24ur.com, se bo z njim pogovarjal o izzivih komunikatorjev v hitro spreminjajoči se medijsko-komunikacijski pokrajini ter o novih tehnologijah in razlikah med slovenskim in srbskim trgom.

Pokaži večPokaži manj
 
 

10:15-11:00

Performance marketing in ustvarjalnost na TikToku – kako ustvariti učinkovite oglase na TikToku

Katia Nazarova

Vodja poslovnih partnerstev za regijo Baltika in Balkana, TikTok

Sebastian Szmigielski

Vodja Export Ecomm za Balkan in Poljsko, Tiktok

Odkrijte skrivnosti ustvarjanja oglasov TikTok, ki vam bodo prinesli oprijemljive rezultate, na naši delavnici, imenovani »Performance marketing in ustvarjalnost na TikToku«. Na tem poglobljenem dogodku boste usvojili umetnost ustvarjanja oglasov TikTok, ki ne le pritegnejo pozornost, temveč tudi prispevajo k znatni rasti vaše blagovne znamke. Na delavnici vam bodo naši strokovnjaki razkrili strategije, po katerih se visokoučinkoviti oglasi TikTok razlikujejo od drugih. Pridobili boste neprecenljiv vpogled v spoj performance marketinga in ustvarjalnosti, v preplet privlačnega zgodbarjenja z optimizacijo na podlagi podatkov. Naučite se, kako izkoristiti ogromno občinstvo TikToka in pritegniti gledalce na povsem novi ravni. Spoznajte znanost ustvarjanja oglasov, ki privlačijo vašo ciljno demografsko skupino ter vzbujajo pristno zanimanje in interakcije. Poglobite se v učinkovito oblikovanje oglasov in snovanje vsebin ter poskrbite, da bodo vaša sporočila pustila trajen vtis.

Pokaži večPokaži manj

10:55-11:05

Prihodnost linearne televizije – ponoven vzpon ali zaton?

Pavel Stantchev

Izvršni direktor medijske skupine TV2 in Planeta TV

Povprečen Slovenec pred zasloni preživi kar štiri ure na dan. Večina, kar 80% gledanja vključuje televizijo. Se vam zdi veliko? Smo med 11 najbolj zvestimi gledalci v Evropi. Povprečen Evropejec pred zasloni preživi “le” dobre tri ure in pol. Ali je linearna televizija umrla? Planet TV verjame, da ni tako, tudi na podlagi podatkov o gledanosti zadnjih treh let. Zato svojih gledalcev ne bomo razočarali niti v prihajajočem letu. Zaupali vam bomo, kateri projekti bodo v letu 2024 poskrbeli, da se bo naš Planet vrtel še naprej. Lastniki Planeta, medijska skupina TV2, ostaja zvesta Sloveniji in ne odhaja nikamor. Planet

Pokaži večPokaži manj
 

11:05-11:30

Odmor za kavo

11:30-12:00

Hekanje človeške narave: kako z vedenjsko znanostjo povečati učinkovitost trženja

Richard Shotton

Avtor knjige The Choice Factory in ustanovitelj podjetja Astroten

Bistvo je naslednje: Če se ukvarjate z vplivanjem na odločitve, morate razumeti, na čem temeljijo. Na tem seminarju bomo raziskovali, kako psihološke bližnjice vplivajo na vedenje potrošnikov. Te bližnjice so nagnjene k pristranskostim, in če se jih zavedate, lahko svoje komuniciranje uskladite s človeško naravo in ne delujete proti njej. Razpravljali bomo o nekaterih idejah iz Richardove zadnje knjige, The Illusion of Choice, ki obravnava tako klasične študije iz vedenjske znanosti kot tudi novejše, manj znane ugotovitve, ki jih lahko preprosto in praktično vpeljete v svoje trženje, da bo učinkovitejše.

Pokaži večPokaži manj

11:30-12:00

Storytelling ali rajši Pripovedovanje zgodb

Andrej Pompe

Partner in strateg, Brand Business School, Formitas skupina d.o.o.

"Nekoč je živel finančnik, ki je svojemu 4-letnemu sinu pred spanjem pripovedoval zgodbo o dobičku. Sin nikakor ni mogel zaspati in je nenehno spraševal zakaj ..." Nadaljevanje si lahko sami zamislite, vsekakor pa sam začetek zgodbe vzbuja radovednost in razkriva vrsto elementov, ki jih dobro pripovedovanje zgodb zahteva. Dotaknil se bo bistva zgodbe in njenega pripovedovanja, poudaril pomen emocionalne konverzacije in povedal tudi kakšno zgodbo.

Pokaži večPokaži manj

12:05-12:25

Superzvezdniki televizije v živo – športni prenosi

Tilen Lamut

Svetovalec za odnose z javnostmi in športni komentator

Kmalu se vračajo zgodnje jutranje budilke za spremljanje Luke Dončiča v ligi NBA, tu so že preživeti vikend popoldnevi pred zasloni ob spremljanju najboljših nogometnih lig na svetu, tekma oglaševalcev za svojih nekaj sekund med športnimi prenosi pa je iz leta v leto večja. Glede na to, da Slovenija v tem trenutku premore izjemno količino športnega talenta, mora športna televizija slediti ritmu športa in posledično apetitom gledalcev. Športni prenosi so namreč tisto, kar med živimi ohranja gledanje televizije v živo. Športne televizije dandanes ponujajo več vsebin in raznolikosti kot kadarkoli prej, ob tem pa imajo tudi več konkurence. Tekom predavanja bomo spoznali, kakšna je stanje na trgu športnih televizij v Sloveniji in tujini, kdo sploh spremlja športne prenose ter kako televizijci poskrbijo, da gledalca dlje ohranijo pred zaslonom? Kaj so najbolj gledane vsebine, kako se investicije v šport odražajo v prenosih, kakšno konkurenco predstavljajo ponudniki pretočnih vsebin in kako razvoj športa ter športnih prenosov dojemajo njegovi potrošniki – gledalci?

Pokaži večPokaži manj
 

12:30-13:10

Okrogla miza – Izzivi medijskega načrtovanja

Barbara Modic

Vodilna partnerica STARS Adriatic & Balkans

Niko Kušar

Vodja oglaševanja, Telekom Slovenije

Lidija Rakuša

Direktorica marketinga, Spar Slovenija

Katja Vidovič

Vodja oddelka za upravljanje blagovnih znamk in komuniciranje, A1 Slovenija

S predstavniki oglaševalcev se bo pogovarjala Barbara Modic o tem, kako krmarijo v spreminjajoči se medijski krajini. Dotaknili se bodo trendov na področju medijskih investicij, vloge medijskih, kreativnih in specializiranih agencij, kako privlačiti talente in v katerih primerih se že izplača uporabiti orodja umetne inteligence v medijskem načrtovanju. OMD OMG PHD

Pokaži večPokaži manj
 

13:10-14:10

Kosilo

14:10-14:30

Kitajci: Ne morem živeti brez WeChata

Dr. Zhonghui Ding

Asistentka za mednarodno poslovanje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani

WeChat je poznan kot »aplikacija za vse«; celo Elon Musk ga je želel kopirati za Zahod. Toda kakšen je v primerjavi z drugimi nam poznanimi aplikacijami, kot so WhatsApp, FB, Instagram, PayPal, Booking in Uber? Ali obstajajo kakšne podobnosti in razlike? Zakaj je WeChat za Kitajce nepogrešljiv? Na tem 25-minutnem seminarju si bomo ogledali značilnosti WeChata, ki presegajo njegove družabne lastnosti, podan pa bo tudi širok pregled tipičnih marketinških taktik, ki se uporabljajo na tej platformi.

Pokaži večPokaži manj
 

14:35-14:55

Kako bo umetna inteligenca spremenila medije in marketing v naslednjih 5 letih?

Uroš Svenšek

Vodja digitala, Agencija 101

Raziskave kažejo, da najmočnejše čustvo, ki ga ljudje čutimo ob prvih stikih z orodji kot sta chatGPT in MidJoruney ni navdušenje, temveč strah. Strah, kaj to pomeni za naše službe, za verodostojnost vsebin, za našo varnost in za svet kot ga poznamo. Gre za strah pred neznanim in nepredvidljivim, zato bomo na predavanju izvlekli kristalno kroglo in prerokovali 3 različne scenarije, kako bo AI tehnologija v naslednjih 5 letih najverjetneje spremenila industriji medijev in marketinga. Val umetne inteligence, ki nas je zajel v zadnjem letu namreč ljubkovalno imenujemo generativni AI in kristalno jasno je, da ta še toliko bolj pretresel ravno industirji, ki temeljita na generiranju informativnih, zabavnih in prodajnih vsebin.

Pokaži večPokaži manj
 

15:00-15:20

Vlak TikTok bo odpeljal leta 2024. Ne zamudite ga še enkrat!

Primož Oberč

Ustanovitelj in direktor, WeAreTikTok

V svoji predstavitvi bo pojasnil, kako lahko podjetja še vedno izkoristijo moč TikToka in zakaj je po njegovem mnenju leto 2024 najboljše za vstop na vlak TikTok. S praktičnimi izkušnjami iz njihovih številnih uspešnih študij primerov bo občinstvu poskušal posredovati najboljše nasvete in strategije, kako obvladati moč TikToka, zagotoviti najvišjo stopnjo organskosti, odlično sodelovati z vplivneži ter ustvariti dodatne prihodke in doseg z oglasi TikTok. Ogledali si boste tudi, kako videi v navpičnem formatu, ki ga je navdihnil TikTok, spreminjajo celoten prostor družbenih medijev in trženja ter kako lahko podjetja ustvarijo izjemne vsebine ne le za TikTok, temveč za vse družbene medije. Razkril bo vse svoje skrivnosti in strategije, s katerimi so v zadnjih nekaj letih samo na TikToku ustvarili več kot 150 milijonov prikazov, in vam pokazal, da je za vaše podjetje za zdaj še vedno prostor na najhitreje rastoči digitalni platformi na svetu!

Pokaži večPokaži manj