SEMPL > Novice

Medijski menedžer leta 2019 je Aleš Muhič

11.11.2019

Medijski menedžer leta 2019 je Aleš Muhič

Nagrado za medijskega menedžerja leta 2019, ki jo bodo podelili na konferenci medijskih trendov SEMPL, bo prejel Aleš Muhič, član vodstva in direktor trženja pri podjetju PRO PLUS.

Konec meseca se bo na 21. konferenci SEMPL v Portorožu zbralo več kot 1.300 poslovnežev in strokovnjakov za oglaševanje in marketing. Peto leto zapored bo na konferenci podeljen tudi naslov Medijski menedžer leta. Gre za nagrado, ki prepoznava in nagrajuje dolgoleten in pomemben prispevek posameznikov k razvoju medijskega in oglaševalskega okolja v Sloveniji. Z nagrado želijo organizatorji konference poudariti pomen dinamičnega in v prihodnost usmerjenega razvoja medijsko-komunikacijske stroke v državi.

 

Prestižni naslov bo za leto 2019 prejel Aleš Muhič, član vodstva in direktor trženja pri podjetju PRO PLUS, ki je vso dosedanjo kariero posvetil medijem. Poslovno pot je začel pred več kot dvajsetimi leti kot vodja trženja na Kanalu A. Po združitvi s POP TV leta 2000 se je preselil na PRO PLUS, kjer še danes uspešno nadaljuje z vzpostavljanjem sodobnih trženjskih pristopov in kreiranjem inovativnih formatov ter sodeluje pri strateškem razvoju največje in najuspešnejše medijske hiše pri nas. Med številnimi inovativnimi projekti, ki jih je pomagal sooblikovati in preko katerih je uspešno povezoval oglaševalsko-agencijski svet z mediji, zagotovo izstopa projekt Štartaj, Slovenija!, ki je prejel številne domače in mednarodne nagrade. Z nagrajenim formatom na mednarodnem parketu se inovativnim projektom in partnerskemu povezovanju pridružuje tudi Mali šef Slovenije. Danes Aleš velja za enega izmed največjih poznavalcev televizijskega in multimedijskega tržišča. Je član upravnega odbora EGTA – European Group of Television Advertising, aktivno sodeluje pri soustvarjanju sodobnih smernic na televizijskem področju in področju digitalne komunikacije na domačem parketu ter v različnih odborih znotraj matične skupine CME. Med projekte, ki so v zadnjem času postavili mejnike, Aleš Muhič šteje športne dogodke, evropsko prvenstvo v košarki leta 2017 in letošnje evropsko prvenstvo v odbojki. Pri obeh projektih je uspešno začrtal strategijo s krovnima športnima zvezama in partnerji.

 

Aleš Muhič je ob imenovanju za medijskega menedžerja leta izjavil: »Vsi, ki sestavljamo medijski svet, se zavedamo, da je prav v zadnjih letih to poslovno okolje najbolj izpostavljeno spremembam. Biti pripravljen nanje, se prilagajati in poiskati prave priložnosti zahteva vsakodnevno predanost. To pa nikoli ni stvar posameznika, temveč celotne ekipe sodelavcev. V PRO PLUS smo z inovativnostjo, fleksibilnostjo, novimi vsebinskimi formati, poslovnimi in oglaševalskimi pristopi vselej stopali po stopnicah višje.

Priznanja sem vesel, a ga jemljem kot življenjski, strokovni in poslovni izziv, da stkane vezi med našimi partnerji v nadaljnje še nadgradimo. Za to je na voljo še ogromno energije, navdiha in zanosa.«

 

Medijskega menedžerja leta so tudi letos izbrali pretekli dobitniki te nagrade, pridružili pa so se jim ugledni predstavniki poslovne javnosti in organizatorja.

 

Kljub temu da kot član vodstva in direktor trženja pri največji slovenski medijski hiši že vrsto let narekuje trende na našem tržišču, ne počiva na lovorikah. Aleš Muhič je z ekipo podjetja PRO PLUS in s svojo trženjsko ekipo zaslužen za uvedbo številnih novih, uspešnih tržnih modelov in formatov na področju multimedije, ki postavljajo nove mejnike tako doma kot v svetu. Velja za izjemnega poznavalca svetovnih trendov, medijske stroke in slovenskega oglaševalskega prostora, s svojim inovativnim in dinamičnim pristopom ter odličnimi rezultati pa postavlja visoke poslovne standarde. V svoji dolgoletni karieri je imel in ima še vedno močan vpliv na medijsko-komunikacijsko panogo, zato druščina nagrajenih medijskih menedžerjev brez njega ne bi bila popolna.

Aleš Muhič bo nagrado prejel na slavnostni podelitvi ob koncu prvega dne konference SEMPL, v četrtek, 28. novembra 2019. Takrat bodo podeljene tudi nagrade Sempler za najboljše medijske strategije leta v regiji Adriatik in še druga TOP SEMPL nagrada »Medijska zvezda prihodnosti«, ki bo prav tako podeljena peto leto zapored.

Tine Lugarič

Tine Lugarič


Soustanovitelj in kreativni direktor, Trampolin

»Sempl v zadnjih letih kaže vse večje mišice. Predvsem na programski in tekmovalni ravni, prav dober občutek pa pušča tudi utrip zunaj dvoran.«

Deli, kar ti je všeč